Homepage Cascolandwebstie, Online platvorm met meer dan 250 artistieke projecten

Overzicht van projecten en de homepage als laag nog zichtbaar tbv navigatie feedback

Een project pagina met duidelijk inzicht in de omvangrijkheid van de projecten.Deelemers, , locaties, subprojecten etc. Alle informatie die een interventie contextualiseert

Een subproject van een langdurige interventie, met veel ruimte voor beeld en context

Artisten pagina, met een biografie en een overzicht van de projecten die de kunstenaar binnen Cascoland heeft gerealiseerd

Zoek pagina met filtermogelijkheden

 

Cascoland website

Cascoland onderzoekt de publieke ruimte en hoe publieken zich daarbinnen bewegen. Middels de interventies probeert ze bewustzijn te ontwikkelen voor stedelijke issues. Cascoland vraagt aandacht voor mobiliteitsissues en probeert de publieke ruimte op een positieve manier te framen. Op deze wijze probeert ze buurtbewoners, kunstenaars, initiatieven en andere stakeholders aan te spreken en mee te laten denken over de invulling van hun eigen publieke ruimte. 

Cascoland heeft door de jaren veel kennis vergaard rondom interventies in het publieke domein. Er zijn inmiddels meer dan 250 interventies ontwikkeld. Cascoland is expert op het gebied van ontwikkeling en activering van de publieke ruimte. Deze informatie moet gedeeld worden en de gebruiker moet de mogelijkheid gegeven worden alle projecten te onderzoeken.

Alle projecten worden uitvoerig beschreven, er is ruimte voor veel beeld. Context, locatie, politieke situatie, medewerkers etc, maken het mogelijk de gelaagdheid van de projecten te illustreren. De bezoekers krijgen inzicht in de complexiteit van het werken in de publieke ruimte.

Via thema’s en de zoekfunctie krijgen gebruikers feeling voor ontwikkelingen die in het publieke domein: local hero’s, sustainability, education en shared economy.
Deze filters maken het mogelijk om via de website van Cascoland inzicht te krijgen in urgente en actuele probleemstellingen in het publieke domein en hoe kunstenaars een bijdrage kunnen leveren aan een positieve ontwikkeling daarvan.

cascoland.com