De Kaart van de Kolenkit, informatie over inwoners, initiatieven en buurtbewoners van de Kolenkit

Overzicht van alle initiatieven en bedrijven. En een overzicht van de thematische kaarten

De kaart buurtinitiatieven. Op deze kaart staan alle buurtinitiatieven, wat ze doen, en op de kaart zie je wie de mensen zijn die erbij horen.

De kaart Kunst en Cultuur. Op deze kaart staan alle personen en organisaties die een cultureel aanbod hebben of zelf actief zijn binnen de culturele sector

Alle personen en initiatieven in de wijk die een aanbod hebben voor kinderen

Een alfabetisch overzicht van alle personen, bedrijven en instellingen in de buurt. De personen leren kennen is uitgangspunt van deze van A tot Z

Uitvergroting van de iconen. Deze worden gebruikt om het gebruikersgemak te vergroten en taalproblemen te vermijden

 

Kaart van de Kolenkit

De kaart van de Kolenkit is voortgekomen uit de Atlas van de Wijk. Bewoners van de Kolenkit wilden graag een analoge Atlas van de Wijk: de kaart van de kolenkit.

Uitgangspunt voor deze Atlas is de notie dat sociale structuren zich ontwikkelen rondom mensen. In het ontwikkelen van nieuwe infrastructuren moet -in de nieuwe stad – de kennismaking gefaciliteerd worden. Het portret staat centraal, bij de wie is wie en het vinden. De fotografie is van Iris Vetter.

In deze kaart zitten alle elementen die we we getest en ontwikkeld hadden binnen de Atlas van de Wijk, ontworpen vanuit en voor de gebruiker:

  1. thematische kaarten,
  2. de kaarten worden gevuld met portretten van mensen,
  3. achter de mensen wordt duidelijk wat werk, expertises en hobby’s zijn
  4. het gebruik van iconen, ivm taalverschillen en herkenbaarheid