Een digitale kaart van de wijk waar bewoners hun talenten aanbieden en activiteiten en nieuwtjes delen

Hoe werkt Atlas van de wijk?

Lokale experts vinden?

Lokale experts vinden?

Een buurtprikbord, voor bijvoorbeeld een zorgvraag

Een buurtagenda voor gemeenschappelijke activiteiten, een buurtoverleg bijvoorbeeld

De App een toekomstige uitbreidingen binnen Atlas van de wijk

 

ATLAS VAN DE WIJK

Atlas van de wijk is een online buurttool waar buurtbewoners elkaar vinden op basis van elkaars expertise, talenten en ambities. Bewoners, buurtinitiatieven en lokale bedrijven maken een profiel aan en zijn gemakkelijk te vinden op een kaart van de eigen wijk. Iedereen op de kaart kan een vraag stellen of iets aanbieden.

DesignArbeid heeft in samenwerking met professionele partners* en actieve bewoners van diverse buurten in Amsterdam, de ‘Atlas van de Wijk’ ontwikkeld. Het tool is ontwikkeld en getest, vanuit de behoeften in de De Kolenkitbuurt en Plan van Gool in Amsterdam. Momenteel wordt samengewerkt met de bewoners van GWL terrein, in Amsterdam, om het tool verder uit te bouwen.

Bij de implementatie van een buurttool spelen enthousiaste bewoners een belangrijke rol spelen. Een buurttool kan alleen functioneren, als bewoners samenwerken om van hun eigen buurt een community te maken.

De aanschaf van een buurttool is de start van een proces, waarbij iedereen samenwerkt om te komen tot een uitwisseling van vraag en aanbod, het delen van kennis en het gezamenlijk deelnemen aan activiteiten, gebaseerd op vertrouwen in de buurt en de buren.

Ben jij een actieve en enthousiaste buurtbewoner, of wil je meer informatie over de Atlas van de Wijk, neem gerust contact met ons op via: barbara@atlasvandewijk.nl

*Interactie ontwerp i.s.m Erik De graaff
programmeren website, bma-collective, Michael van Eeden