Mascha de eigenaresse van het anticafé gelooft dat goede daden als het butterfly effect de wereld verbeteren

Anna wil de wereld beter begrijpen, zoals hij zich voordoet. Zowel in haar werk als natuurkundige, alsook als wereldreiziger.

Luba ontwerpt ervaringen voor anderen, om het leven leuker te maken.

Natalja, babushka, geniet van geschiedenis, de verhalen van vroeger werken door in het nu, bepalen haar identiteit.

Olga heeft een totale sportfocus. Ze stond met Carl Lewis en Ben Johnson ooit op het podium.

Andrej is te nieuwsgierig om een boeddha te kunnen zijn.

Olga draag het masker van het gelukkige leven. En maakt expressieve poppen.

Mischa is op zoek naar jezelf.

Opa, leeft in het verleden en het nu

 

HET ONTWERP

Op het Apple Book Literatuur Festival geven negen inwoners van Kolomna advies aan bezoekers over de voorstellingen en concerten en vervangen daarmee de bewegwijzering. 

De bezoekers van het festival krijgen van negen inwoners van Koloman een persoonlijk advies over de beste voordracht, het mooiste concert, of de interessantste voorstelling. Bij een persoonlijk advies is het voor de bezoekers belangrijk te weten wie het advies geeft. De negen ‘verhalen’ vertellers en richtinggevers worden in grote afbeeldingen geïntroduceerd en het publiek voorgesteld.

De afbeeldingen bestaan uit een herkenbare fotografische laag. Daaraan toegevoegd zijn illustraties en quote’s die een weerslag zijn van ruim drie uur durende interviews. Tijdens de interviews kwamen thema’s als waarden, ambities en zingeving aan de orde.

Het geheel vormt een karakterschets op basis waarvan de bezoeker van het literatuur festival kan bepalen wat de waarde is van het door de ‘wegwijzers’ gegeven advies.

Fotografie Iris Vetter