De stad tbv de grote infrastrurctuur

Hobbyisme als staatsvorm, Technologie werkt

Internet of concern

Leren nieuwsgierig te blijven

Een sociale munteenheid

Landsbestuur wordt buurtbestuur

 

HOBBYISME ALS STAATSVORM

HOBBYISME ALS STAATSVORM

  1. Datum: donderdag 3 juli
  2. Tijd: 18 – 21 uur
  3. Locatie: DesignArbeid, Eerste Kostverlorenkade 4, Amsterdam

Hoe willen we dat onze maatschappij in de toekomst functioneert en welke hedendaagse kwaliteiten willen we behouden? Met de presentatie ‘Hobbyisme als staatsvorm, technologie werkt’ wil DesignArbeid ontwerpers en kunstenaars uitdagen nieuwe toekomstbeelden te ontwikkelen. Tegen het licht van de onomkeerbare bewegingen als radicale transparantie, technologische innovaties, permanente bereikbaarheid en het Internet of things schetst DesignArbeid een eigen scenario. 

In de huidige maatschappij ontbreken overkoepelende visies waartoe al deze ontwikkelingen leiden. De ontwerpers van vroeger hebben een stap opzij gezet voor communicatie adviseurs en durfkapitalisten. Zeker in de huidige economische crisis wordt er vaak gewerkt op korte termijn en met economisch rendabele doelstellingen als prioriteit. Het ontwerpen van beelden voor de toekomst is veranderd in het produceren van bijvoorbeeld artist impressions voor de Rotterdamse Haven van morgen.

Ontwerpers en kunstenaars hebben eerder een visie op de toekomst verbeeld. In 1984 wordt op initiatief van de Stichting Architectuur Museum (SAM), de Stichting Nederland Nu Als Ontwerp (NNAO) opgericht. In een periode van 5 jaar hebben ontwerpteams vier toekomstscenario’s ontwikkeld op basis van verschillende leefstijlen in het jaar 2050. De ontwerpteams hebben hiermee richting gegeven aan onze ruimtelijke ordening en daarmee de sociale interactie binnen de samenleving mede vormgegeven.

Naar aanleiding van de presentatie willen we graag het gesprek aan gaan over deze visie op een nieuwe wereld. We nodigen jullie van harte uit om deze avond mee te denken en een borrel met ons te drinken.

Wil je aanwezig zijn bij deze avond dan kun je je aanmelden via barbara.asselbergs@designarbeid.nl

 

Programma

  1. 18:00 – 18:30 inloop
  2. 18:30 – 18:40 welkom door Barbara Asselbergs
  3. 18:40 – 19:15 presentatie ‘Hobbyisme als staatsvorm, technologie werkt’ door Ruben Abels
  4. 19:15 – 19:45 discussie met mogelijkheid tot uitloop (20:00)
  5. 19:45 – 21:00 borrel