De gegraveerde lijnen en de gevel, nodigen uit tot spelen en lezen

 

Anansi Paviljoen

Het Anansi Paviljoen ligt in de wijk Kanaleneiland in Utrecht. DesignArbeid ontwikkelde een traject om samen met kinderen een gevel te ontwikkelen. Zo wilden we een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voor het gebouw stimuleren. Bovendien is de sprookjes gevel, een aanleiding om telkens te vertellen, te spelen en te onderwijzen.

De buitenzijde van het gebouw is een tegenhanger van de ‘actieve’ speeltuin met de vele klimrekken en glijbanen. Hier wordt het ontdekkend spelen gestimuleerd door een grote witte gevel waar diverse grillige lijnen in gefreesd zijn. Bij een tweede blik tekenen zich beelden af in het lijnenspel op de gevel: speelse afbeelding en van sprookjes uit alle windstreken. De verhalen en het visueel vocabulair zijn in samenwerking met buurtkinderen ontwikkeld. Op deze manier wordt een gevoel van verantwoordelijkheid voor het paviljoen overgedragen.

Project ism met MrAdam